I den ljusa halvan…

själen, självrannsakan, spådom, , ,

Ja, månfasen mellan nymåne och fullmåne…det är den som är den ljusa, manliga halvan. Månens fas har stor betydelse i magiska ritualer. Det finns ritualer för alla faser, men vanligast är det att utöva sin magi vid full- och nymåne. Oftast är önskningar och ritualer mer personliga vid månfaser än vid andra andliga högtider.

Det kan vara kärleken, ekonomin, hälsan, jobbet eller annat som tillhör den personliga sfären. Månen symboliserar det mystiska och övernaturliga, dessutom har den förbindelser med vår intuition, vårt minne och det förflutna. Även om vi nu är i den manliga fasen räknas månen som känslornas härskarinna, som påverkar vårt andliga sinne. Vi har ju alla både en manlig och en kvinnlig sida.
Månen som kommer nu efter Vintersolståndet, är en bra tidpunkt för att släppa det gamla och starta upp det nya du vill göra under det nya året. Önskningar inför nyåret passar bra och viktigt att försäkra dig mot dålig ekonomi. Låta själen utöva lite självrannsakan och kanske avsluta med en spådom. Tiden mellan Vintersolståndet och fullmånen sägs vara perfekt för spådom.
Med ljus och kärlek