Huskurer…..

blog

Det har blivit kallt nu, riktigt kallt. Så jag har tagit fram min mormors gamla anteckningar om verksamma huskurer mot allt mellan hosta och halsont. Det gäller att skydda sig innan något bryter ut.

Det viktigaste nu verkar vara mot halsont. Jag brukar tugga på en bit färsk ingefära, eller ha den i mitt te. Ett annat bra tips är att koka ett starkt te, gjort på salvia, kamomill eller kungsmynta och gurgla med det. Man kan också gurgla med saltvatten några gånger under dagen. Jag brukar använda Himalaya salt. Om man hostar brukar det fungera med citronsaft och riven pepparrot, blandat till en tjock gröt och ta en tesked några gånger om dagen. Snuva då? Där brukar det hjälpa att koka upp mjölk och smör och ta en sked då och då. Fungerar också med havremjölk. Ett varmt. bad med tallbarrsolja brukar också hjälpa. Badet med tallbarrsolja är också bra för blodcirkulationen.

På kvällen skulle jag ta en kopp kamomillte, låta det svalna till under 40 grader och ha i en tesked honung. Bra för både halsont och hosta. Ett annat bra kvällste är lavendel. Lugnar, är kramplösande och smärtstillande. Doftar dessutom himmelskt. Man måste pyssla om sig när man är sjuk. En msk äppelcidervinäger tillsammans med lite honung i en liten kopp ljummet vatten är också bra att gurgla med vid förkylning. Citron är inte bara vitamin C utan är också bakteriedödande.

Med magiskt hälsosamma hälsningar från Laura.