Häxkitteln kokar

drömmar, Eld, energi , ,

Elden brinner med örter och tallbarr och röken stiger från kitteln mot universums öppna famn. Känns helt rätt att slänga ut några extra spell med önskningar. Efter en natt med vilda drömmar flödar energierna extra starkt. Känns som om tiden för spådom skulle vara helt rätt, så jag börjar med en ljusritual. Först skriver jag vad jag vill få reda på under min spådom på ett rött pappersark och bränner det sakta, samtidigt som jag viftar röken mot mig och upprepar min fråga.

Dagens fråga på spådomens bord lyder… ” Vad gör jag för att vända min otur till tur?” Vi har väl alla haft den där känslan någon gång, att vad vi än gör går det på tok. Man liksom sitter fast i en dålig fas och det gäller att vända på den.  Jag tar en nyrenad Tarotkortlek och blandar länge och väl, tänker lite på min gammelfarfar som var inbiten pokerspelare och lärde mig bland andra “tokerier” även att blanda kortlekar, hehe. Kanske inte underligt att jag blev som jag blev. Men det blir dags att dra korten – ur både stora och lilla Arkanan, som sagt välblandade. Jag sluter alltid ögonen och låter intuitionen arbeta när jag drar kort.

Så vilka råd och framtidsutsikter ger mig korten ur min trekortsläggning. Det börjar fint med 9 i bägare, ett vattentecken, som säger att jag allra först ska tycka om mig själv, till och med omfamna mina tokigheter och le åt fel och brister. Le mot mig själv i spegeln för leenden smittar. För att lyckas måste jag tro på mig själv, vara övertygad att det blir som jag vill. Andra kortet nr 12 Uppvaknandet, ur den stora Arkanan [Hemligheten], skickar mig ärkeängeln Gabriel med sin vita lilja, ängeln för hopp och framtidsro, som säger att jag bara haft ett stillastående, men nu måste börja se mycket ur ett helt annat perspektiv. Verkar rätt, för jag har haft känslan att sitta fast i gamla hjulspår ett tag. Som nr 3 kommer Drottningen i Luft. Luftsviten är vårt intellekt där vi tar våra beslut  och även har inflytande på hur vi kommunicerar med andra. Drottningen säger att det är viktigt nu att ta objektiva beslut och rensa bort det som inte behövs. Dessutom att jag ska försöka se humorn i svåra situationer så blir det lättare. Rätt och riktigt. Det som redan skett kan vi inte ändra, med vi kan förlåta oss själva och andra för att gå framåt med ny kraft.

Med ljus och kärlek!