Häxans magiska nätter…påsk

blog, magi , , , , , ,

Blåkulla är den plats dit häxorna enligt folktron flög på kvastar under skärtorsdagen eller natten mellan dymmelonsdagen och skärtorsdagen för att fira sin häxsabbat med Djävulen. Påskafton eller påskdagsmorgon flög häxorna hem igen. Stora eldar tändes dessa dagar för att jaga iväg dem. Än idag tänder många stora eldar under påskdagarna, mer av tradition och för att det är vackert. Mest bara på påskafton.

Eldarna blir inte så stora som på Valborgsmässoafton, men det är mysigt att få tända eldar 2 gånger i april. Dt är trevligare nu när eldarna mest är för grillning av mat. Från 1400-talet ända fram till mitten av 1600-talet så brändes häxorna på bål. De flesta blev åtminstone halshuggna innan i Sverige. Det var många duktiga örthäxor och medicinkvinnor som miste livet då. Idag får vi göra våra böner och ritualer ifred tack och lov. Jag kommer att utnyttja dagarna till fullo, det lovar jag. Bland annat kommer jag att skicka healing varje kväll, till alla som ringt mig under påskdagarna. En speciell healing skickad från sidan av eldplatsen ute vid dammen [brandsäkert].

Till påsken kommer vi in i tiden för avtagande halvmåne. Det är en bra tid att släppa negativa tankar och känslor och att lösa problem eller bli av med dåliga vanor. Din energi vänder sig inåt och du kan lättare bearbeta upplevelser.

Tidpunkten är också gynnsam för magi av alla de slag, att utföra ritualer och besvärjelser! Jag kommer att vara mycket upptagen med allt detta, men minst 5 timmar telefontid är inplanerad för varje dag under påskhelgen. Ring mig gärna om du vill ha tips för passande spell, ritualer och besvärjelser.

Godnatt från häxan Laura, som har huvudet fullt av planer