Harmoni….. andetagens underverk.

Uncategorized , , , , , , , , ,

Stress är huvudfiende nummer ett om du vill ha ett långt och harmoniskt liv. Först handlar det om att acceptera livet som det är. Att leva medvetet, att vara närvarande i varje ögonblick och att acceptera känslor och tankar som kommer. Försöka att leva livet i en annan takt.

Haft vredesutbrott nyligen? Kontrollera dina känslor i stället för att låta aggressionerna flöda. Det kan vara en utmaning i dagens samhälle, där det vanligtvis förväntas att man ska hålla många bollar i luften samtidigt. Många tror att det är mindre effektivt om man gör en sak i taget, men det stämmer inte. Tvärtemot. Genom meditation skapar du ett inre “leende” och hanterar livet i lugn och ro. Gör en sak i taget och du slipper att bli stressad. Naturligtvis ska du planera framåt, men då ska du vara “i nuet” i ditt planerande. När du håller på med något just här och nu, ska dina tankar inte sväva iväg. En bra stressreducerande teknik är att “andas” bort sin stress och behålla lugnet.


Det finns många bra övningar, som kan hjälpa oss att bli lugna och vila i nuet. Andningsövningar och meditation är exempel. Där finns det finns många sätt att välja på. En meditation som koncentrerar sig just på andningen är Zenmeditationen. Att landa i sig själv och inte ha alla bollar i luften är välbehövligt. Om vi desperat försöker fixa allt runt omkring oss, kan det bli tufft. Det enda vi kan fixa är det som försiggår inom oss. Forskningen visar att den som har en tro [oavsett om det är gud, änglar, universum eller något annat] är mindre mottagliga för depressioner och har ett bättre fungerande immunsystem än de som saknar hopp och tro. Tänk på att det finns saker i livet som är utom vår kontroll. Tänk därför också på att “odla” din andlighet. Tänk också på att dina positiva tankar reflekteras och positivt kommer tillbaka till dig. Negativa tankar reflekteras tyvärr också, så möt alltid dagen med ett positivt leende. Och ta några djupa andetag.

Ljus och kärlek från Laura