Hälsa för livskvalitet

ärkeängel, hopp och tro, Livsstil , ,

Hälsan är väl det viktigaste, för att vi ska kunna leva ett rikt liv. Grunden för vår livskvalitet, vår glädje och vårt lugn. Något som är värt att satsa på. Med mat, magi och money – jag tar “pengarna” på engelska så det blir ett “signum” MMM, hehe. Magin får innesluta allt mellan själen och kärleken. Egentligen så mycket mer – magin hjälper mig med alla mina önskningar. Med magin stärker jag tankens kraft och ökar attraktionen av positiva energier. Alla små ritualer med böner, rökelse och levande ljus, stärker tron på all möjligheter, är inspirerande och får mig att må bra.

Den nyttiga maten behöver varken vara tråkig eller dyr. Tänk på alla nyttiga vilda växter som är både goda och gratis. Rätt bra i dessa inflationstider. Just nu växer mycket som är gott och användbart. Inte bara brännässlor, kirskål och maskros utan mycket mer. Jag har köpt mig en bok, vilda växter, som alltid är med på skog och äng- promenader. Lär mig massor varje gång! Googlar sen fram fantastiska recept på sidor om just vilda växter. Finns mycket mer än jag trodde.

Längtan efter bär och svamptider är stark. Tänk så mycket vi kan göra för vår hälsa om vi tar vara på det som naturen ger. Redan nu kan vi använda små björklöv och späda blad från vildhallon till ljuvligt te. Bladen från blåbärsriset smakar också gott. Senare kan vi maxa smaken genom att torka och smula bären och blanda med torkade blad. Jag satsar i år på eget bär- och ört te för hela vintern!

Träningen under den varma årstiden, när vi kan förlägga den utomhus, är härlig. Om det nu är yoga, meditation, löpning, simning eller styrketräning, lika underbart. Tänk dig vid en liten skogstjärn eller i stadens park för den delen. Glöm inte ett gå barfota i naturen ibland, det är nyttigt för blodcirkulationen.

Egengjorda oljor med nyttiga örter för både bad och hudvård. Lägg de nyplockade örterna i ekologisk oliv- eller kokosolja och låt dem dra ett par veckor i köksfönstret med locket på. Sila sedan bort de torkade örterna och pressa ur restoljan ordentligt. Släng inte, utan använd i badet och låt dra ordentligt. Du får fantastiska oljor för just din hud. Bara att välja örter. Likadant gör du med de örter du använder för att smörja in ljusen vid ljusmagi – glöm inte medsols – nedåt för bäst verkan.

Med ljus, kärlek och hälsosam magi, från Laura