Gula rosor…

drömmar, Rosor , , , , ,

De är så vackra, som små eldar i mörker. Helst ska den gula färgen gå lite i orange eller rosen ska ha små röda stänk i det gula. Sådana där riktigt blekgula går också bra. De påminner om vackra vyer i dimma eller minnet av drömmar. Färgen gul är för mig solsken, glädje, energi och optimism. När jag känner mig trött och vill bli upp-piggad, brukar jag ta på mig något gult. Min solskensfärg.

I en gammal dagbok där jag skriver om mina drömmar ligger pressade gula rosor. Från dagen jag tog studenten, från några födelse- och examensdagar. Ja, också rosor från buketter jag fått på rosornas dag den 2 juli. Allt positiva minnen. Gult kan också användas till att väcka intresse……. kombinerat med rött ger det en härligt varm orange ton som drar blickar till sig där rött vore för intensivt. Gul aura visar att du är en kreativ, intelligent människa. Du dömer inte, du accepterar. Gult är också måndagens och spådomens färg,

Rosen, om någon, är kärlekens blomma med en underbar, intensiv doft som sänder värme. En andlig blomma som har fascinerat under århundraden. Många känner doften av rosor under en änglameditation. Änglar använder ofta rosendoft som ett tecken på närvaro. Rosor har en högre frekvens än någon annan blomma på jorden, så rosor eller rosendoft är det bästa valet för änglarna. Ärkeängeln Barachiel, välsignelsens ärkeängel, avbildas ofta med rosor eller rosenblad.

Även gula rosor doftar härligt. De doftar solsken och honung! De är även visdomens rosor, de gula. Under antiken ansåg man att när rosorna sakta slog ut och visade lager på lager, att de visade människans andliga utveckling under livstiden. Kanske därför som just de gula är så förknippade med spådom och det mediala. Jag missar i alla fall aldrig att vara uppkopplad på telefonlinjen den 2 juli, med en bukett gula rosor på mitt änglaaltare och en gul ros liggande vid telefonen.

Att jag förknippar gula rosor med honung måste bero på de sorter jag har i trädgården. När jag går förbi rosenbuskarna och stryker över dom lite lätt med handen, kommer en härlig doft av rosenhonung. En av mina favoritplatser att sitta och meditera på sommaren.

.

Med soliga hälsningar, ljus och kärlek från Laura