Gör det som gör dig glad ……..

energi, glädje, harmoni , ,

Skriv en lista om det som gör dig glad. Alltid när något gläder dig alldeles speciellt, småsaker som man annars inte tänker på, skriv upp det för att ha en “lyckolista” att ta fram på deppiga dagar. Det kan vara räddningen en dålig dag – sådana dagar har vi alla nån gång då och då.

Tänkte först skriva, lyssna på favoritmusiken överst på listan, men det kan finnas stunder när alla ljud irriterar en – så det kom längre ner för att bli peppad på halvbra dagar. Annars är jag förtjust i franska ballader/visor och det brukar glädja mig. På min lista står småsaker som läsa favoritbok, en gammal film, ta ett bad med härligt doftande olja, en kopp te vid tända ljus, ett kort yogapass eller att synda med en glassbägare – helst vaniljglass med blåbär och hallon ovanpå. Hjälper inget av detta blir det en långpromenad med vovven – det hjälper alltid! Eller ring ett sierska och fråga vilka positiva händelser som väntar…. Korten brukar kunna “tala om” vad som är lyckosamt just nu.

Det kan verkligen vara helt olika vad man behöver. Just nu har jag en riktig lyckokänsla. Har just burit upp den sista [förhoppningsvis] fladdermusen på vinden igen! På något vis hade dörren till vinden blåst? upp under natten och de små liven hade flugit ner i både vardagsrum och sovrum där de kurat ihop sig på väggarna i gryningen. Nu är de iallafall tillbaka “hemma” under takåsarna där de “bor”, 7 st av dem. Brukar se dem genom fönstret ibland på natten, när de jagar mygg. En enda ska visst kunna äta över 1000 mygg åt gången, så jag kan skryta med att ha nästan myggfritt. Men att ha dem på “lyckolistan”….. Nej, de ska vara kvar på vinden!

Önskar nu en solig, mygg- och regnfri dag!