Fredag morgon i dimma

andligt, Eld, energi , ,

Idag, långfredagens morgon, kämpade jag mig på skogsvägen fram till Trollängarna för mina fredagsritualer. När jag kom fram sken fortfarande månen genom dimman. Gårdagens fullmåne lyste upp “havet” av stenar som säkert är ett par, tre tusen kvadrat med bara stenar vid den här årstiden. En plats som fylld av trolldom, dit jag ibland dras för att utföra mina ritualer. Idag blev det spegelmagi framför en liten brasa.

Spegelmagi är helt magiskt. Hemmavid kan man använda vita ljus, men vid mina Trollängar är det en brasa som gäller. Ofta läser man rådet att tvätta spegeln med te av gråbo för mer andlighet, själv använder jag myskgräste – med lite starkare verkan tycker jag. Gråbon får vara med i rökelseblandningen, som jag bränner i en behållare bredvid för att få in bra energier. Ställer upp spegeln ca 1/2 meter ovanför brasan. Först ser jag mig själv i spegeln, men jag försvinner sakta och istället kommer bilder som jag ser genom rökens dimma. Lite “spöklikt” men jag tycker om att tyda spegelns meddelanden.

Medan jag tyder bilderna som dyker upp, så brukar jag lyssna på shamantrummornas toner. [Har laddat ner riktigt bra inspelningar från nätet]. De dova tonerna verkar nästan som meditation, de ger lugn och koncentration, medan klangskålar på mig verkar mer uppiggande. En lustig plats dessa trollängar – har vänt hemåt ett par gånger när någon varit där och övat på säckpipa. Återkommer efter helgen med sammanfattningen och resultatet av påskens alla ritualer – hittills verkar det bli bra tider framöver!

Med ljus och mycket kärlek frän Laura