Ett enkelt liv är en livsstil

energi, hälsa, Livsstil , , ,

Det känns som om livsstilen ändrar sig på vintern. Promenader i naturen, mer tankar i lugn och ro, hälsa och harmoni. Tillbaka till eftertanke om ett enklare liv. Det är en verklig njutning med en kopp het kakao på morgonen. En våffla med lite vispgrädde och sylt – eller en bit glass och färska bär – gör frukosten till en höjdpunkt.

Red Fox, Däggdjur, Rovdjur, Köttätande

Den svenska naturen bjuder på så mycket. Allemansrätt och tillgång till vackra skogar och härlig natur. Här värnar vi om strandrätten och alla människors rätt till en verkligt fin naturupplevelse. En av grunderna att jag efter en evighet utomlands återvände till mitt älskade hemland. Att ha tillbringat många år i storstäder, gör att hjärtat klappar av lycka över att få bo mitt i skogen.

Men man ska aldrig säga aldrig, kanske blir det en tur till med några år utomlands, innan jag sätter mig till ro för gott som “trädkramare”. Har ett par böcker om naturmagi i olika länder, som ska bli färdiga, så jag vill besöka några naturhäxor och shamaner i ett par olika länder. Mongoliet är ett av de länder som jag vill besöka på nytt, likaså den ryska halvön Kamtjatka i nordöstra Asien. Två ställen där jag varit alltför kort tid. Två ställen där man verkligen får leva ett enkelt liv.

Fågel, Blåmes, Vinter, Trädgrenar

Nu njuter jag av våra svenska rävar och en liten blåmes på sin kvist utanför fönstret . Här i skogen brukar det under vintern även dyka upp varg, järv och lo. Kanske utnyttjar de tiden när björnarna sover sin vintersömn. Men man vet aldrig vad som förändras efter all skogsavverkning. Kalhyggen är nog inte så lockande.

Men ett vet jag – de närmaste månaderna kommer livsstilen att vara enkel – spådom, med både kort och runor, spåkula, pendel och kristaller, levande ljus och rökelse. Utomhus kommer magiska eldar att brinna för allt det goda i universum – detta ska vara  en tid för andlighet och ritualer.

Gratis bilder av Snö

Med ljus, värme och kärlek från Laura