Enda vägen är framåt

hopp och tro, självrannsakan, spådom, , ,

Det är rakt igenom eventuella tvivel eller problem som du måste gå. Omvägar gör bara att du spiller tid. Lite självrannsakan, kanske spådom, för att få hjälp att välja den rätta vägen på livets stig. Ibland trasslar vi till det för oss, så vi måste gå några steg tillbaka och lyssna på den omtalade intuitionen. Oftast flyter livet på som en lugn älv, men det finns även tider när vi känner oss vara mitt i en monsun vind. Då gäller det bara att rida ut stormen.

Framåt är vägen för vi kan inte ändra det som varit, hur gärna vi än skulle vilja och ibland är inte heller nutiden prfekt. Lite mer i klartext … inte trassla till något ännu mer utan höja blicken och gå vidare. Vi har en hel del hjälpmedel att ta till – meditation är ett av de bättre, som låter oss komma till ro, för att sedan kunna tänka klarare. Något annat är lugnande ritualer med levande ljus och rökelse – själv skulle jag nog tända ett magiskt, lila ljus, kanske till och med tre. Lila är ju andlighetens färg, som stödjer dina psykiska krafter En bekant berättade, att hon bytt till en lila nattlampa, för det hjälper henne att få svar i drömmarna. Har inte hunnit testa, men det blir efter nyår när jag byter drömfångare. Brukar alltid byta och rena drömfångaren vid det nya årets första fullmåne.

Det heliga tretalet står i kristendomen för de tre vise männen, för fadern, sonen och den helige anden. I många andra kulturer symboliserar det själen, medan jämna tal symboliserar det materiella – trean blir särskilt magiskt eftersom när vi adderar det första ojämna talet med det första jämna får vi trean med extra magisk innebörd. I fornnordisk mytologi har vi de tre ödesgudinnorna Urd, Skuld och Verdani. Till och med Pythagoras, i den grekiska antiken, menade att tretalet är heligt. Skulle kunna fortsätta länge, men….

Hälsar med ljus, värme och kärlek, Laura