En tuff vecka, men rolig.

drömmar, mindfulness, rådgivning, självrannsakan , , , ,

Det där med nystart har gjort många gånger och det blir nog flera. Har slutat att se det så “livsomvälvande”, mer som en kul grej som jag håller på med så länge det ger mig kraft, är roligt eller när jag känner mig stark och hälsosam.

I våras startade jag “mitt allra bästa jag” månaden, som i slutändan blev en fin, uppbyggande och rolig vecka. Hittade faktiskt rätt mycket jag borde ändra på för att bli “perfekt” på alla sätt och vis. På måndag morgon satte jag mig ner och gick igenom mina vanor och ovanor, hehe. Kom fram till att jag nog hade några ovanor jag borde ändra på. Att vara en hälsosam godisråtta är lite svårt, så den ovanan skulle bort. Köpte mig faktiskt en stor kartong chokladpraliner till avskedsnjutning. Älskar choklad!

Tisdagen kom, fortfarande med lite ont i magen efter alla avskedspraliner, tyckte jag att det skulle vara bra att gå igenom mina matvanor. Tyckte nog att jag var väldigt hälsomedveten, mycket grönsaker och örter, det mesta egenodlat. Ägg från grannens ekohöns, fisk ett par gånger i veckan- Följde en tid den så kallade Okinawa-dieten som beskriver matvanorna hos befolkningen på den japanska ön där människorna har en extrem livslängd. Faktiskt riktigt gott och en hel del blev hängande kvar. Ovanor förutom godiset blev småätande och alltför mycket kaffe. Håller fortfarande på att byta ut några koppar om dagen mot örtte.

Onsdag och torsdag då. Jo då då gick jag igen om hur det är med min viljestyrka och hur bra jag är på att fokusera. Du vet, det där att vara koncentrerad på en enda sak. Är faktiskt inte så bra på att koncentrera mig på den enda saken. Trots att viljan är stark. Är nog lite mer typen många bollar i luften, så koncentrationen måste förbättras. Övar!

Fredag och lördag övade jag på att vara nöjd hela dagarna. Glädja mig åt småsaker, vila och planera kommande vecka. Det där att planera måste jag då och då ta mig i kragen och verkligen göra. Allt blir så mycket enklare då. Bland annat har jag en del fasta små ritualer som jag gör vissa dagar. Till exempel vid fullmåne och nymåne har jag önskelistor, spell och ritualer, som jag behöver förbereda lite grann. Fredagen, som sägs vara kärlekens dag, skickar jag alltid änglahealing med bra energier på distans och lördagen som är reningens dag, dagen när jag försöker städa ut allt som inte ska belasta. Just lördagen i min “tuffa vecka” för att bli mitt bästa jag, ville jag städa bort mina ovanor. Jag lovade mig själv att sluta med godis, att planera bättre och försöka vara nöjd. Det går sådär, naja rätt bra faktiskt.

Söndagen kom till slut – egentligen solens, glädjens och lyckans dag. Dagen när vi ska bli peppade och stärkta inför den nya veckan. Den bästa dagen att avsluta sin” bli ett bättre jag” lista. Vad jag hållit bäst är planeringen. Jag behöver verkligen planera. GODISET? Nja, jag är lika tokig i choklad som tidigare, men har faktiskt ändrat, så jag bara äter lite mörk choklad då och då. Jag tror att vi alla ibland måste ta tag i våra liv och reflektera över vem vi är, vad vi vill och vilka mål vi har i livet. En bra idé är att då och då tända ett ljus och meditera. Att tänka på ingenting och bara låta tankarna flyta runt kan ge svar på många frågor.

Goda tankar, ljus och kärlek från LAURA