En tid av eftertanke

andligt, drömmar, Empati, energi , ,

Dagarna runt höstdagjämningen känns för mig som eftertankens tid. Allt som händer i naturen, löven som faller, dagarna som blir kortare, det som händer i ens liv känns på något vis mycket mer betydelsefullt än under de soliga sommaren. Med t-shirt och shorts verkar allt lättare än när kylan kommer smygande. Men även hösten har sina fördelar. Uppkrupen i soffan under en filt – med en favoritbok i handen, tända levande ljus och dricka en kopp doftande örtte eller gott kaffe. Inte illa.

Samtalen online ökar på hösten och flera vill höra vad korten säger, spåkulan eller pendeln. Hösten är också en spådomens, magins och astrologins tid – vi vill alla veta hur det kommer att bli. Kanske få en fingervisning om ett vägval. Det känns som om hösten har blivit tiden för förändring och nystart.

Känns också helt underbart, att bara sitta under ett träd och drömma sig bort – in i framtiden som vi så gärna vill veta hur den blir. Finns nog ingen tid på året, när jag även för mig själv, lägger så mycket kort och runor, använder kaffesump och speglingar i vatten. Är väl hoppet om bättre tider. Kristallkulan står alltid beredd i fönstret, så jag kan utnyttja gryning och skymning till fullo. Ljuset är viktigt för spåkulan. Får varken vara ljust eller mörkt.

Spådomen då? Jo, det känns bra att få en fingervisning om det kommande. Det finns så mycket att göra – spell, ritualer och manifestationer. Arbeta med tankens kraft och attraktionslagen. Inte glömma att meditera och kanske be ärkeänglarna om hjälp. Med positiva visioner och mindfulness kan vi nå mycket – att leva i nuet och förvänta oss det bästa.

För mig hjälper rökelse, ett par vackra tända ljus, mina favoritkristaller och doften av härligt örtte, att jaga bort dystra tankar om de skulle dyka upp någon gång. Kanske titta på en feel good film i värsta fall. Jag har förresten en lång lista med må bra tips, att ta till vid behov. Skriv upp när du gör saker du verkligen gillar, för att ha några må bra-tips att ta till en deppig dag. Vi har alla sådana dagar nån gång.

Med trolsk höststämning, magiskt ljus och kärlek från Laura