En resa i ditt inre

andligt, harmoni, Meditera, mindfulness , ,

Meditation är att ta semester i sitt inre och hämta allt man behöver därifrån. När du lärt dig tekniken, kan du meditera nästan var som helst. På lunchrasten, på tåget eller bussen, hemma bland lekande barn – det går att meditera även om man har folk runt omkring sig.

Det enklaste om du är “nybörjare” är att börja med guidad meditation. Det finns enkla, där rösten guidar dig till en stilla plats i ditt inre. Du hittar ett bra utbud på internet, även många bra gratisprogram. Lite längre fram, kanske du önskat något mer avancerat, som änglameditation, chakrameditation, natur- eller kristallmeditation. En av mina favoriter är aromameditation. Dessa olika meditationsformer hittar du också på internet – sök bara på meditation.

När du börjar är det bäst med en ostörd plats. Stäng av telefon, dator och annat innan du börjar. Viktigt i början är att du sitter mjukt och behagligt, i en härlig fåtölj eller på en mjuk, stor kudde på golvet. Här behövs ingen speciell ställning. Framåt hösten kan du gärna mysa in dig i en mjuk filt eftersom pulsen blir lägre när du mediterar kan du lätt känna dig frusen. Medan det ännu är sommar, kan det vara härligt att meditera utomhus.

Är du inomhus är det härligt att tända rökelse, levande ljus och/eller en aromalampa. Ställ gärna en klocka i närheten, så du kan hålla koll på tiden i början, innan du fått in känslan. Meditera på morgonen och/eller på kvällen. Så det känns rätt för dig. Börja med kortare meditationer och låt det långsamt bli längre, när du fått in tekniken med andning, avslappning osv.

Själv har jag fått mycket mer ork sedan jag började meditera. Kan nog säga att jag löser problem bättre och livsglädjen har ökat samtidigt som själen fått ro. Jag behöver min meditation för magin i mitt liv!

Med ljus och kärlek från Laura