Nu kommer tiden när en detox passar perfekt. Att rena kropp och själ med både detox och magi hör liksom våren till. Jag brukar börja med björksav så snart saften skjuter upp i stammen. Om du inte har turen att ha björkar på tomten, brukar det finnas i en del hälsokostaffärer. jag brukar göra en kur på ca 3 liter – 1 glas varje morgon. Du kan också göra ett renande björklövste av de första fina bladen. Ska hjälpa mot både urinvägsinfektion och huvudvärk. Plocka nu och fram till midsommar. Vill du ha te året om kan du torka löven i solen eller under 40 grader i ugnen för att behålla alla näringsämnen.
Favoriten framför andra är maskrosen, vars magiska verkan hjälper oss att både få karisma och uppnå succé i allt vi företar oss – så säger gamla magiska skrifter.
Inte bara jag utan fjärilar, bin och andra insekter är förtjusta i den guldgula blomman. Vanligast är att brygga te av maskrosrot. Gräv upp roten, tvätta, riv och torka. Teet är bra för matsmältningen, stimulerar levern och hjälper vid urinvägsinfektion. Du kan faktiskt göra te av hela plantan, men undvik då större blad som är väldigt beska.
Maskrosknopparna är supergoda att smörsteka och äta som de ar. Glöm bara inte att ta bort stjälken. Små, späda maskrosblad är nyttiga och goda i sallader, men som sagt, undvik de stora bittra. Det finns många fördelar med maskrosen, den har antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper och ska kunna hjälpa mot flera sjukdomar.
Det brukar också bli några små burkar med fantastiskt maskrosvin. Kanske mer maskrosmjöd, eftersom jag sätter det med honung efter ett gammalt mormorsrecept. Supergott blir det iallafall, särskilt blandat med bubbel på nyårsafton.
Maskrosen är också mångudinnan Hecates blomma och passar väldigt bra att använda vid nymåne- och fullmåneritualer. Torkad som rökelse eller nyplockad för att pryda altarplatsen för din ritual. Den ska stärka dina mediala och magiska krafter, särskilt i fullmånens sken när du vill ha kontakt med andevärlden.
Med magiskt ljus och kärlek i månskenet, hälsar Laura