En härlig höstnatt

andligt, harmoni, hopp och tro , ,

Vargens ylande hörs långt, långt bort och månen lyser som ett stort, varmt gult klot. Så otroligt vackert att det blev en hundpromenad strax efter midnatt. Utan den vanliga pannlampan – månen lyste upp allt. Och nej, jag är inte rädd för varg, inte under sommarhalvåret – jag får ofta frågan, men här där jag bor är ett björnområde och de små liven delar inte revir. Har bott här i skogen några år och kommit fram till att “seg tant” inte står på björnarnas matsedel, så det är lugnt. På vintern när björnar gått i ide, är jag däremot väldigt uppmärksam på vargen, som kan vara farlig, särskilt i flock.

I år har jag laddat upp med lyktor av många slag. Med både fotogen och för levande ljus. Det pratas ju så mycket om hur dyr elen ska bli under vintern. Har turen att ha en jordkällare och brukar ändå flytta ut innehåll från frysen så snart vi får snö. Har dessutom gått över till att torka mycket istället för att frysa och det blir mycket matlagning över öppen eld. Så har jag inne liksom ute fotogenlampor och levande ljus på många ställen. Det ska nog bli bra, ska se till att alltid ha laddade reservbatterier till telefon och dator!

Det vackraste ljuset är när måne, blixtar och stjärnor speglar sig i vatten och på det lär väl inget ändra sig. En speciell plats utanför huset, har jag utnämnt till “Ljusmagins Cirkel” där jag för det mesta kommer att utföra mina ljusritualer. Likaså har jag byggt en speciell plats för öppna eldar som jag kommer att ta i bruk när faran för brand är över. Du som brukar ringa till mig, vet att jag ofta jobbar med elden för både magi och spådom!

Själv skulle jag vilja kunna leva med naturen, utan el och alla bekvämligheter, som naturhäxa, men för att vara ärlig – jag är för lat och för bekväm. Trodde bekvämligheten kom med åldern, tills jag hörde en äldre släkting säga, att jag var mycket “latare” när jag var ung. Naja. Vill inte tro på det jag.

Skulle också vilja ha en katt – men med alla vilda djur runt knuten, skulle det betyda stängda dörrar, så det får räcka med voffsingen. Kopplad när det är koppeltvång och vid jakttider. Annars springer han fritt – mycket väluppfostrad och lyder minsta vink i skogen. Hemma i huset? En bortskämd liten lymmel, hehe – en häxas hund!

Med ljus och kärlek från Laura