En fallen ängel

ärkeängel, magi, själen, spådom, , , ,

Det sägs ju att den första fallna ängeln var Lucifer, som blev Satan själv. Han som i himlen hette Luzbel = Vackert ljus. Mitt i skogen där jag bor finns magin liksom alltid närvarande och ibland kan jag inte låta bli att tänka på alla “fallna änglar” och deras väktare som kom ner på jorden. När människan skapades sägs dt att Gud vill att änglarna tjänar människan, men Lucifer vägrade. Han ville tjäna endast Gud. Trots att han och hans änglaskara skickats till jorden förr att skydda människan.

Ärkeängeln Mikael och hans änglaskara övermannade Lucifer och hans änglafölje – en tredjedel av himlens änglar kastades ut från tillsammans med Lucifer, deras ledare. Lucifer/Satan och hans änglar föll på grund av fåfänga och lust. Det finns en berömd gammal målning i Italien där Mikaels kamp med Satan är avbildad, där Mikael står med foten på Satans huvud..

Magi och mystiska ritualer hör ihop. På mitt altare hemma vid skrivbordet finns alltid allt redo för magiska moment. Mina ritualer och böner till ärkeänglarna är främst under fullmåne och nymåne, vid min änglahealing på distans på fredagar mellan 19.00 – 19.30. Det är då jag sänder änglahealing till mina kunder. Naturligtvis bara till de som vill ha.

Men tillbaka till våra fallna vänner. Vi hade ju Lucifer som hade skapats av Gud som sin förlorade son. Gud gav honom skönhet, hög intelligens och perfektion. Han hade också fått enorm kraft och makt. Var viktigast av alla. Men det “spårade ur”. Av de änglar som följde Lucifer, är några värda att nämna. Yekun är Lucifers första följare, med uppgift att förvirra de andra änglarna att begå synder, dessutom att lära män läsa och skriva. Kesabel uppmuntrade änglarna att ha relationer med människor! Så kommer vi till en riktig fuling! Azazel som lärde människor trolllkonster, män ondska och krigets konst…. och kvinnor bedrägerikonsten att pryda kroppen, färga håret och måla ansiktet. Jojo, sånt gillar vi inte, att kalla det “bedrägerikonst”. Jag kallar det MAGI.

Jordens alla synder samlade i fallna änglar, är en rätt “komisk” tanke, till vissa delar. Om jag fortsätter med Tamiel eller Kasyade [namnet betyder dold kraft] som han också kallas, så lärde han mänskligheten om andar, demoner och ormbett [=ondska]. När vi nämner ormen, så räknades även vargen och ugglan till de ondskefulla.

Agniel, som är min speciella favorit, lärde människan allt om användning av örter och rötter. Akibel var den fallna ängel som lärde männen [igen männen] Kabbalah lärans symboler. Araziel – han undervisade i magi och häxverk, också en favorit. Sariel sedan lärde oss människor om månkurser och månkalender och han får vara den siste ut idag. Jag återkommer ibland till temat för att gå djupare in, speciellt på de fallna änglar som ägnade sig åt häxkonst.

Med magi, kärlek och lite häxiga hälsningar från Laura