Eldens magiska låga

energi, glädje, själen , ,

Igår den 23 september 2022 vid det magiska klockslaget 03.03 svensk sommartid började den astronomiska hösten. Dagarna och nätterna är nästan lika långa på hela jorden. Egentligen är ju höstdagjämningen den exakta tidpunkten, men vi brukar fira hela denna dag, när solen passerar himmelsekvatorn framför himlens stjärnor. Nu blir dagarna snabbt kortare och nätterna längre.

Grannarna både mitt emot och vid ena sidan tände eldar. En större brasa tände jag också, som alltid vid dammen för säkerhetens skull. Där har jag alltid förberett med allt som behövs, så det är bara att tända när andan faller på, inte bara på speciella dagar som igår. Dagen kändes väldigt speciell med höstdagjämning och nymånen i Vågen på väg.

Redan på söndag kväll kl. 23.54 är månen ny. Dvs i morgon, så lade du inte det bakom dig, som du vill avsluta, då dar du fortfarande tid att klara av det före nystarten vid morgondagens nymåne.Med Vågen kommer vi in i en tid av balans och med övertänkta beslut, rättvisa och diplomati. Är du född i stjärntecknet Vågen sägs du vara fredsälskande och och kärleksfull. Vågen styrs av planeten Venus, så kärleken betyder mycket den här tiden, inte bara för dig som är född i Vågen utan för oss alla så länge månen är kvar i tecknet.

Röken är viktig för min spådom, därför tänder jag för det mesta med enris, för att få bort eventuella onda energier, jag slänger i mycket gråbo för andligheten och och torkade rosenknoppar för vänskap och kärlek. Eftersom jag alltid tänker på tryggheten slänger jag också i torkad basilika, ingefära och tall – alla för förmögenhet och framgång. Basilikan är lite speciell – verkar för kärlek och pengar. Grön och röd,

Bland det bästa jag vet är att avsluta kvällen med ett parti schack framför brasan i öppna spisen, men oftast blir det ett parti med datorn. Så blev det också i går kväll, det hjälper tankarna att hitta rätt väg för att ta logiska beslut. Född som Stenbock verkar min sakliga, jordade sida göra mig lite tråkig, men tack och lov har jag en stor portion humor som alltid muntrar upp. Mitt motto är “Hellre glad och rolig, än ledsen och orolig”.

Med ljus ock kärlek från brasans sken, hälsar Laura