Eldens magi

Eld, Livsstil, magi, Meditera, vinter , , ,

Eld har alltid givit mig en magisk känsla. En känsla av något övernaturligt, fascinerande, en tjusning för själen som har en otrolig dragningskraft. Den är en drivkraft och en inre energi,, men blir det för mycket kan vi bli just utbrända, så bäst att ta det litet lugnt, även om man verkligen brinner för en uppgift. Vi får lära oss att använda viljekraft och känslor konstruktivt, när elden brinner inom oss.

Om det är en vilt flammande brasa eller några levande ljus som brinner lugnt så förmedlar elden magi. Eldens färg är röd, den förmedlar kraft, passion, entusiasm och spontanitet, stjärntecken som sägs vara eldtecken är lejonet, väduren och skytten. I tarotkortleken är det Stavarna som representerar elden och har mycket med framgång och yrke att göra. Det kan också ge svar om kärlek och annat, beroende på hur frågan ställs.

Kärlekens eld brinner hett och särskilt när det gäller kärlek känns det rätt att spå i eld. Kraftiga, men kontrollerade lågor med ljus rök som stiger rakt uppåt brukar tyda på en het kärlek som är i balans. Medan flackande lågor med grå rök tyder på passion med viss oro. Inte helt i balans, men kan förbättras. Svart rök bådar inte gott..

När jag tänder en brasa brukar jag använda kvistar av torkat enris som tände. Dels brinner det bra, även om veden är fuktig, det doftar gott och sägs skydda mot negativa energier. Torkade tallkvistar, ett par stycken, för framgång och välfylld pengapåse. Därtill en näve torkad gråbo, som sägs höja klarseende och ge bättre spådom.

Att ligga framför öppna spisen är naturligtvis speciellt härligt och kan förbindas med spådom, spell, mantran, böner, önskningar eller besvärjelser. En bricka med vackra tända ljus och krypa upp i myssoffan går precis lika bra. Jag har lite olika spell, allt efter humör , “Jag är snygg, självsäker och framgångsrik, så ska det vara. Det är jag värd”. “Jag är en magnet för pengar och succé…… kärlek, det bästa i livet”. Brukar sätta ihop som det passar. Bra att göra det helt personligt och att alltid tänka på att önska så som om det redan vore verkligt.

Nyårsnatten vid 12-slaget brinner alltid en liten lägereld utanför huset. Alltid med en god soppa puttrande i min gamla järngryta. Jag började med sopptraditionen för många år sen av praktiska grunder. När jag och gäster hade skrivit nyårsönskningar/löften på lappar, som skulle brännas var det väldigt praktiskt. När vädret inte tillåter och vi är inomhus, då är soppan i en kastrull på spisen och levande ljus brinner i järngrytan. Varit skulle jag nog säga – från och med i år bränns inga “löfteslappar”. De ska komma fram vid varje nymåne och fullmåne under 2022 för att se hur bra/dålig jag är att hålla dessa nyårslöften. Just i år har jag riktigt dåligt samvete. [Tur att jag brände önskelappen förra året, hehe.]

Med mycket kärlek och massor av ljus från Laura