Eld under fullmånen

Eld, hopp och tro, Livsstil, Trolldom , , ,

Jag älskar öppen eld, särskilt på vintern när snön ligger tryggt och garanterar säkerheten. Du vet att jag gärna spår i eld, men inte nog med det – jag gör mina månritualer och andra ritualer, gärna vid öppen eld. Jag läser mina spell vid elden. Matlagning blir roligare och smaken godare vid en öppen eld. Bara en kopp kaffe, kokad över eld är en smaksensation för mig. Kanske mina droppar samiskt blod som gör sig påminda, min mor kom från landets mest norra del. Som barn blev jag förresten scout, bara för att de brukade göra upp lägereldar.

Brasan jag ska tända vid fullmånen ikväll är redan förberedd. Universum vill oss väl, med alla planeter på rätt bana och förhoppningsvis en härlig stjärnhimmel. Spell och ritualer förberedda – blir mest om hälsa och välmående ikväll – tiden är också perfekt 17.56, redan mörkt, men inte sådär otäckt stockmörkt, så man kommer att se perfekt för spådom. Gläder mig redan. Efter kl. 19.00 ikväll har jag lovat att vara inloggad minst en timme, så du kan nå mig denna spännande dag.

Fullmånen är ju så perfekt för att avsluta dåliga vanor, att jag kommer att be om hjälp med att avsluta ett par sådana. Där fuskar jag lite och byter vana till något bättre. Perfekt tid, inte bara att byta vanor utan kanske ta tag i, att bli av med personen som suger all energi och inte ger något. Byta jobb, boende osv. Skriv 3 önskningar som du vill ta tag i, på ett papper och “mata” elden eller ditt tända ljus med pappret, medan du läser högt och föreställer dig hur skönt det är utan detta.

Om du som jag tänder en eld ute – gör den liten och hanterlig för du ska låta den glöda ut av sig själv. Då verkar din önskan bättre och längre. Kanske tända elden i en aluform, som du sen tar med och låta den glöda ut hemma till avslut. Lägg då på passande rökelse över glöden för att få ett perfekt avslut. Strö gärna den kallnade askan sen i någon vacker skogsbacke, så önskningarna inte åker ner i soporna. .

Har du turen att ha en öppen spis, blir det naturligtvis supermysigt, men du får full effekt med några tända levande ljus också. Här ska du inte blåsa ut ljusen utan släcka med en ljussläckare eller vanlig sked.

Med kärlek och ljusa lågor vid din fullmåneritual, hälsar Laura