Drömmen om Danmark

drömmar, Livsstil, magi, spådom, , , ,

Läget är perfekt, utsikten över Vejle fjord fantastisk hela året och det är härligt tyst. Trots det ligger den vackra staden bara ett par timmars resa från Köpenhamn. Vejle var “andra” målet för min första bröllopsresa. Första resan, till Acapulco, blev med min svägerska, eftersom mitt dåvarande ex blev tvungen att ge sig av på en affärsresa direkt från bröllopsmiddagen. Vejle var bäst – en helt magisk stad. Att jag valde Vejle berodde på författaren Inger Christensen, som då beskrevs likna den obekanta diktare som för över tusen år sen skrev Völvans Spådom. Jag har ju en viss dragning till spådom.

Jag har just suttit och läst våra danska webbsidor www.synskonline.dk och www.clairvoyant24.dk och hittat mycket intressant. Gå gärna in och titta! Vad jag är särskilt glad över, är att ha fått ett par nya duktiga dansktalande kollegor. För det mesta fungerar det med danskan för både mig och andra svensk eller norsktalande kollegor, men någon gång ibland är det tryggt att veta, att det finns de med det perfekta danska språket, Du har kanske märkt att vi nu har flaggor på våra foton, som visar de språk vi behärskar till fullo.

Men nu tillbaka till Danmark, landet som strålar gemytlighet, bjuder på fantastisk mat och hjärtliga invånare. På grund av coronan är det nu ett par år sen jag besökte ljuvliga Vejle. Men under vintern ska det bli för en superhelg på ett spa.{Min julklapp till mig själv.} Finns inget som slår en underbar spahelg på vintern. Tänk dig en stjärnklar kväll med snö, nära en havsvik och du ligger inpackad i en doftande oljepackning precis vid en fönstervägg och tittar på stjärnorna. Om en stjärna faller, önska dig något. Sedan kommer en härlig massage och lätt, god, grön buffé.

Efter den ljuvliga massagen kommer jag själv att ringa en av mina kollegor för att få en spådom inför det nya året, just på danska för att fullkomna upplevelsen. Det är bra ibland att någon annan lägger korten. Själv är man kanske alltför fixerad på sina egna drömmar, så det kan vara fint att höra vad någon annan ser. Dessutom litar jag på mina duktiga kollegor.

Om du istället vill hyra en liten stuga över helgen, finns det ett par hotell som erbjuder både Dagspa och Kvällsspa utan övernattning. Om du som jag reser med vovve, är det rätt praktiskt.

Lys og kaerlighed fra Laura