Bokstaven M i magin

magi, medial, runor , ,

Bokstaven M är den trettonde bokstaven i vårt alfabet. Nr 13 ses ofta som ett tal för vidskepelse, kanske otur, men ängel nr.13 är också ett tecken för tur och intuition. Du ska se numret som en möjlighet för andlig tillväxt, sammansatt av tur-nummer 3  och nummer 1 för energi, så sägs 13  kunna övervinna alla hinder och bara bli starkare. Ett nummer för karma, precis som M är en  bokstav för karma.

Runor, Nordisk, Flis, Bokstäver

Runorna är en sorts skrivtecken, som bokstäver med med utvidgad betydelse. De också tänkta att använda för dess magiska betydelse och du  kan använda en speciell runa som talisman. Futharken, som det skrivs om, är namnet på flera olika runrader eller alfabet. Bokstaven bland runorna, som ser ut som vårt M är Ehwaz, hästen, som betyder att det finns  någon i din närhet, som du kan be om hjälp i svåra tider. Runan stärker vänskap och glädje.

Medan runornas “riktiga” M, Mannaz, som du ser på fotot längst upp, betyder man eller mänsklighet och är den mänskliga intelligensens kraft. Medvetenhet och medkänsla.

Spådom, Tarot, Att Komma Upp, Öde

Nummer 13 i änglakortleken, med ärkeängeln Azrael, är Frigörelsen som säger till dig att möta dina rädslor, för att positiva förändringar ska kunna ske. Om du använder tarotkort eller änglakort är är det annorlunda än med runorna. Korten använder du för spådom och andra förutsägelser. För att reda ut vad som hänt tidigare, hur är det nu och vad i det förflutna ligger till grund för det som sker.

M är midnattens och månens bokstav, som låter oss komma närmare andra dimensioner. Mediterar du för att komma i kontakt med en bortgången närstående, skriv gärna ett stort M på ett lila [andlighetens färg] papper och lägg bredvid ett lila brinnande ljus.

Runor, Spådom, Ockultism, Tecken, Gammal

Med ljus och kärlek från Laura