Bikram, bastu och besvärjelse

andligt, energi, hälsa, Livsstil, magi, Uncategorized , , ,

Detta borde tillsammans verkligen kunna kallas het magi. Heta energier får vi genom bikramyoga, som vi utövar vid nästan 40 graders värme och i snabbt tempo. I bastun blir både kropp och själ renade och man [åtminstone jag] känner värme, renhet och absolut lugn. Exakt rätt sinnesstämning för både bön och besvärjelse.

Bikramyogan utövas i ett varmt rum och med ett rätt snabbt tempo under ungefär 90 minuter. Rörelserna är intensivare än vid de vanligaste yogaformerna. Men oj vilken verkan det har på kroppen. Man värmer upp rummet för att undvika skador på senor och muskler och få en mer djupgående verkan av rörelserna. Bikram yoga sägs höja koncentrationen, ge tålamod och självbehärskning liksom ökar din beslutsamhet. Samtidigt minskar den stress radikalt och bidrar till avgiftning. Älskar bikramyogan, men måste medge att jag ibland hoppar de snabbaste övningarna. Åtminstone efter en tids paus.

I bastun är det sedan ännu hetare och ett himmelskt lugn sänker sig. Perfekt för lite halvsömnig meditation. En enkel Zenmeditation med koncentrationen helt på andningen. Tankarna flyger fritt – i positiva banor efter yogan. Brukar inte vara så att jag tänker alls efter yogan, inga djupare tankar iaf – det känns som om tankarna studsar fram liksom vita små moln.

Besvärjelsen gör jag direkt efteråt, när jag kommer till platsen jag gjort i ordning i förväg. Vid mitt skrivbord/altare eller ute vid dammen. Där ska allt vara färdigt med bivaxljus och rökelse som bara behöver tändas. Rätt färg på duk och kristaller för ändamålet. Rening av energier, rikedom både för pengabörs och själ/hjärta plus lite beskydd och tur brukar det bli. Torsdag, turdagen, är perfekt och är det också nymåne som idag, blir det helt underbart. En nystart som duger rakt igenom.

Vid besvärjelser har jag inga tvivel. Det är självklart, att det blir så som jag skickar efter. Desto mer jag tror på min tanke, desto bättre fungerar min besvärjelse. Vore inte bra att skicka negativ energi till Universum. “Fula ord” som nej, aldrig, kanske osv …..de stryker vi ur våra besvärjelser!

Med ljus, rökelses energi och kärlek, från Laura