Basilika, en favoritört

hälsa, harmoni, kärlek, rikedom , , ,

Det har blivit med basilikan som med tomaterna, jag planterar alldeles för många sorter. Gröna, röda, stora och små – trots att den vanliga storbladiga Genovese är absoluta favoriten. Smaken är himmelriket nära, när den förbinder sig med ekologisk olivolja och massor av tomater i en sallat, gärna med en nypa färsk vitlök och lite himalaya salt. Aldrig för mycket smaker, men se till att de man använder gifter sig perfekt. Annars blir det en enda röra. Som livet självt – man kan inte göra allt perfekt – men något gör man jättebra och det ska man ta till vara.

Inom magin står basilika för mycket. Kärlek och pengar, Den ska dra till sig rikedom och drar till sig tur när man vill byta hus eller lägenhet. Likaså kärlek, ha alltid en kruka färsk röd basilika stående i köket för kärlek och passion – kanske inte så dumt med en grön för pengarna också. Sägs att basilikan också stöder intuitionen och kontakten med vårt undermedvetna, Hjälper till vid astralresor och i verkliga livet hjälper den mot flygrädsla. Ha gärna ett litet knyte med torkad basilika i fickan vid nästa flygresa.

Det låter så avancerat med astralresor. Men tänk dig att du sitter och mediterar. Du tänker på platsen dit du gärna vill resa, sluter ögonen och tar djupa, lugnande andetag. Känner hur du sitter i planet på väg dit, hur du landar och stiger ut på favoritplatsen. Slut i tanken en bubbla om dig och allt det underbara. Var där, njut. När du inte längre vill, blåser du i tanken iväg bubblan. Din “pink bubble” meditation är slut och du är tillbaka i verkliga livet. Använd gärna rökelse av torkad basilika plus torkat myskgräs, eller gråbo när du mediterar. Ring gärna om du vill ha råd om örter och meditation. Du är naturligtvis välkommen att ringa om alla andra frågor också – jag kommer att göra allt jag kan, för att hjälpa dig hitta svaret på din fråga.

Basilikan passar i många kombinationer – med andra örter. Gräslök och till exempel persilja är perfekt. En vitaminbomb och smaksensation. Glöm inte heller att de flesta olika basilikasorter är goda att kombinera och ser dessutom helt fantastiskt ut med alla gröna och röda blad i alla storlekar.

För det mesta har jag sått basilikan ute i växthuset, men i år satsar jag också på en basilikadröm i köket, med krukor, byttor och små tunnor fyllda med basilikadrömmar = frön! Har fyllt ett helt fönster och håller tummarna. Kommer inte fröna upp i tid fuskar jag och petar ner små “köpeplantor” tills det tar sig. Är lite otålig när det gäller växtligheten.

Med örtdoftande hälsningar, ljus och kärlek, från Laura