Både runor och tarortkort…

runor, spådom,, tarot , ,

Ibland känns det rätt, att använda både Tarotkort och Runor för en  spådom. For mig är runorna inte bara till för spådom, utan kan verka som talisman när man väljer en enda eller ett par. Ordet Runa betyder ju hemlighet eller viskning, kanske en viskning om kommande händelser som nu ligger i det fördolda. En skatt av tusenårig visdom, som ger omfattande svar på våra frågor. Tarotkorten har också en lång tradition, men ger oftast, i mitt tycke, mer direkta svar på enskilda frågor.

Runraden med sina 24 kort sägs vara en karta över hur våra energier fungerar i både livet och universum och runorna lägger vi för att få vägledning i våra liv. Så kanske inte direkt det rätta verktyget för att svara på frågan om kärleken eller jobbintervjun. Men en runmagisk läggning brukar eller kan omfatta flera frågor och det sägs enligt gammal seid  att man aldrig ska fråga runorna mer än en gång om dagen.  Nya, renade runor vid varje spådom och för olika personer är även det viktigt, för att inte blanda energier.

Så om du har en fråga om jobbet exempelvis och sedan frågar hur framtiden ser ut helt allmänt – då brukar jag börja med ett Tarotkort och sedan fortsätta med runorna. När runorna sagt sitt, brukar jag ofta också ge tips om en lyckoruna som passar att bära som talisman och för att stärka intuitionen just för dig.

Med ljus och kärlek!