Att spå i kort för att få veta

magi, spådom, spådom, , , , , ,

Vi lägger kort för att få veta vad framtiden kommer med, varför det ena eller andra hände i det förgångna, för att få perspektiv på kärleken eller jobbet. Man kan lägga kort för livets alla frågor.

Oftast använder jag själv Tarotkort, om jag vill tränga djupare in i en frågeställning när jag spår i kort. Gärna också med orakel- och/eller änglakort. Men du kan också använda en helt vanlig kortlek. Där har du hjärter som motsvarar tarotkortens vattentecken bägare. Spader som är tarotkortlekens lufttecken, svärdet. Klöver blir då eldtecknet stavar och ruter till sist liknar pentagram, jordtecknet [pengatecknet]. De täcker den lilla Arkanan i tarotkortleken.

Med vanliga kort kan man välja att spå med alla 52 korten eller med 32. Då plockar man bort kort nr, 2, 3, 4, 5 och 6 hos alla tecken. Läggning med 32 kort sägs ge större betydelse till de lagda korten.

Tarot kortleken är mer omfattande. Den förråder livets små och stora hemligheter. Där har vi den lilla Arkanan, som avslöjar livets små hemligheter, med 56 kort och den stora Arkanan som ger oss svar på de stora hemligheterna och visar vägen vid viktiga livsval. Den stora Arkanan har 22 kort.

Så Tarotkortleken har 78 kort. [Arkana = hemlighet]. Varje svit i den lilla Arkanan består av 14 kort från Ess till 10 plus folket en Prinsessa [Page}, Riddare [Knight], Dam [Queen} och Kung {King]. De olika sviterna representerar alla vardagens viktigaste områden.

Stavar/Eld representerar arbete, Mynt/Jord representerar pengar, ekonomi och det materiella, Bägare/Vatten representerar känslor och Svärd/Luft representerar jaget, hälsan och det mentala. Tänk på att kortet alltid svarar på en fråga du ställer, oavsett vad kortet annars står för. Så frågar du om kärlek och får upp till exempel Stavar som representerar arbete, så har de en intensiv kraft vad gäller kärlek. Stavarna visar då på energi, som du lägger på kärleken. Frågan styr kortet.

Sen har vi ängla- och orakelkort, som jag mycket gärna använder. Änglakorten använder jag alltid när jag gör healing på distans. Då låter jag änglarna hjälpa mig att nå fram. Änglakorten hjälper mig att att kommunicera med änglarna så att jag får vägledning om det du frågar. Änglakorten är också viktiga för dig om du vill ha änglakontakt själv.

Tiden mellan 3 och 4 på morgonen är bekant som häxtimmen. Då sägs väggen mellan världarna vara tunnast. Andar, andarnas guider och meddelanden från andra sidan kan komma igenom starkare under den här tiden.

Vaknar du vid den här tidiga morgontimman kanske det vore en bra ide att spå i kort och med kortläggning just då. Telefonlinjen där jag arbetar är bemannad 24/7. Jag själv försöker finnas online vid den tiden ett par gånger i veckan.

Vill du bli spådd, ring mig gärna hälsar Laura.