Att hitta vägen till sin egen lycka

glädje, hälsa, hopp och tro, kärlek, själen , , , , ,

Ordet lycka innehåller så mycket – glädje, hälsa, kärlek, drömmar och önskningar. Ibland räcker det med balans och ro i själen för att vara nöjd och lycklig. LYCKA ärr ett stort ord och olika för var och en av oss. Det gäller att hitta pusselbitarna för att få ihop livsglädjen. Att bygga upp dagarna med flera små må-bra moment, så att glädje infinner sig. Då är chansen stor att man snart går omkring i sin egen lyckobubbla.

Du behöver inte göra stora lyckoskutt för att vara riktigt lycklig. Drömmen om karriären, miljonerna, den stora kärleken kan man plocka ner “på jorden” till ett hyfsat jobb, tillräckligt med pengar och en trevlig liten familj. Det är lycka för de flesta. Med en trygg grund är det lättare att klättra upp mot toppen om det är vad du vill.

Börja varje dag med att le mot dig själv i spegeln. Säg till dig själv att du är snygg och duktig – snart känner du det så, även om det tar emot lite i början. Gå upp i tid, så du har tid för en god frukost utan stress – favoritmusiken i bakgrunden. Det kan ha stort inflytande på dagen. Behåll leendet och le mot de du möter, för det mesta kommer ett varmt leende tillbaka.

Det finns massor av möjligheter att få lyckotermometern att stiga. Kanske börja dagen med en snabb meditation, 5 – 10 minuter brukar räcka för att landa i lugnet. Viktigt är att skaffa sig trevliga rutiner. Göra sådant du verkligen tycker om. Försök inte att göra ett jätteprogram på en gång. Att lägga till nya små rutiner lite då och då gör chanserna större att du lyckas.

Jag tillhör de som gillar hemmagym, hemmaträning och efter hundpromenader gärna ett hemmaspa med förvärmda handdukar, aroma-terapi med underbart doftande oljor och levande ljus i favoritfärger [på helgerna iallafall]. Visst kan det vara skönt att låta sig skämmas bort på salong nån gång, men hemmaspa kan man göra passande för alla plånböcker. Hårpackning och ansiktsmask, dusch eller bad – älsklingsmusik och glöm inte tända ljusen. Sen soffamys med feel good bok eller film och då mår du mycket bättre. Om inte lyckorus, så perfekt njutning.

Med magiskt ljus och kärlek från Laura