Ärkeängel

andligt, ärkeängel, Livsstil , , ,

Ärkeänglarna är många. Inom den västkristna traditionen är de 3 till antalet, men ibland är de också 4 eller 7. Exakt hur många är lite osäkert, siffran varierar inom olika läror. Doroteen Virtue brukar skriva om 15 vanliga ärkeänglar, medan det i äldre skrifter finns 92. Ärkeänglarna hjälper de andra änglarna och är sändebud mellan det gudomliga och människorna.

Ärkeänglar, änglar och skyddsänglar är alla helt av ljus – de består av ren energi som vibrerar på hög frekvens. Det bästa är att de inte är bundna till tid och rum, de kan vara på flera platser vid samma tid. Så din ängel har alltid tid för dig. Tveka inte att be till din ärkeängel när du behöver hjälp. De har alla bestämda uppgifter, så be till den som ansvarar för just ditt problem.

Ärkeängeln Mikael är den förste i alla trosuppfattningar. Han står för sanning och hederlighet, han ger dig både beskydd och säkerhet. Så är du utsatt för fara, är rädd eller orolig hjälper han dig. Han är den främste av alla änglar och du brukar kunna förnimma honom genom ett blått sken. Han hjälper dig också med tålamod och självförtroende.

Ännu en av de viktigaste ärkeänglarna är Uriel – naturens egen ängel som ser in i det eviga livet.Han kan hjälpa oss att se andarnas kraft och bli medvetna om det andliga livet. En magins ängel med visioner och visdom. Vi ser honom lysa i guld och rubinrött. Han ger lugn och inre frid, harmoni och nytt hopp i ditt liv. Han hjälper dig också att hela problem i relationer och läker det förflutna. Gudomlig rättvisa och karma.

En annan ärkeängel som jag själv ofta ber om hjälp är Haniel. Hon är mångudinnan som står för harmoni, intuition, drömmar och även kärlek. Hon är klarsynt och ber dig att alltid följa din känsla samtidigt som hon ger dig självinsikt, så du kan släppa det som blockerar dig. Hon är ödmjuk och har alltid medkänsla – vill hjälpa dig att få en stark relation och ömsesidig kärlek. Haniel brukar komma som ett blåvitt sken. En annan kraftfull ärkeängel är Ariel, Guds lejoninna som har kraften att beskydda dig – hon brukar komma som ett rosa sken. Eir, hon är en keltisk ärkeängel för healing och är den som har kontakt med druider och skogsväsen, har ett blågrön lysande sken, Hon har speciellt hand om hjärtchakrat.

En väldigt speciell ärkeängel är healing ängeln Rafael som lyser i grönt. Ha helar både kränkta och sjuka genom traditionell, men även alternativ medicin. Han skapar samförstånd mellan länder och ger insikt, kunskap och inspiration för det vackra i världen. Konst, skapande och skrivande. Du hittar lätt alla ärkeänglar online och kan leta upp den eller de som du tycker passar bäst till just dig. En bra idé är också att be en ärkeängel om hjälp när du mediterar.

Med ljus och änglakärlek från Laura