Använd alla dina sinnen

andligt, harmoni, hopp och tro , ,

Naturen känns helt magisk nu när sommaren börjar. Nu vill vi få tillbaka känslan av lugn och lycka – använda alla våra sinnen när naturen erbjuder oss så mycket. Vi behöver framför allt återhämtning, lyssna till vad kroppen behöver som allra mest. Vi kan njuta av en otroligt vacker landskapsvy och andas in blommornas väldoft. Lyssna till vinden i trädkronorna medan vi lägger oss i gräset, tittar på molnen och låter fantasin flöda.

Passa på att prova en lugn, meditativ yoga som hjälper dig hitta återhämtning i både kropp och själ. Du behöver inte ens gå till en studio för att lära dig. På internet hittar du en uppsjö av kurser, även kostnadsfria. Kombinera gärna med zenmeditation där tankarna får flyga fritt medan du koncentrerar dig på djupandning. Perfekt är också en gående meditation, där du är uppmärksam på naturen runt om dig.

Brukar ju tjata om fördelarna med hemmaspa. Skaffa dig en skön oas hemma, på någon härlig plats där du finner ro. Behöver inte vara badrummet, kan vara i trädgården, skogen i närheten eller en annan plats där då kanske utövar ritualer och magi. Dra gärna ett dagens orakelkort  och låt hjärnan arbeta med resultatet. Vad säger din intuition, den där första känslan när du läser kortet, kanske förnimmer du till och med en hälsning från andra sidan regnbågsbron. Någon som vill ge dig ett tecken.

Njut av livet och solen!