Äntligen maj månad!

andligt, ärkeängel, drömmar , ,

Tiden har varit rätt kaotisk. Merkurius i retrograd och en del annat som gjort oss tveksamma när vi istället borde ha bestämt oss. Men nu växer månens tilltagande skära och ger oss mer kraft och beslutsglädje för varje natt. Tid för ritualer – främst för våren och ljuset, men också för din inre kraft och intuition. I år helt rätt på en måndag – månens magiska dag – när vi tar hjälp av ärkeänglar som Haniel, månskensgudinna och ärkeängel, eller kanske Ofaniel, ärkeängeln som styr över måncykelns alla dagar och deras änglar.

Vi utför besvärjelser för all mån-, stjärn- och nattmagi. Gärna med hjälp av månsten, vita pärlor och silver för att få önskningar uppfyllda. Månstenenen för att dra till sig kärleken med stort K., pärlor för skönhet och välstånd och kanske selenit för hemmets frid. Silver ger dig pengar och ett gott självförtroende. Tänd gärna molnvita ljus vid dina ritualer och glöm inte att meditera. Måndagen ska vara en perfekt dag för meditation – intuitionen är på topp och våra drömmar intensiva. Första måndagen i månaden maj är extra magisk.

Även för spådom en bra dag, när förmågan att se in i framtiden är på topp. Sägs vara särskilt bra för spådom med kristallkula eller spegel, så framåt kvällen åker spåkulan fram. Samtidigt bränner jag gärna lite myskgräs och även gråbo, speciellt för andlighet och intuition. Tillsammans med rosmarin och salvia för beskydd, bryta förbannelser och styrka för minne och nerver. Lägger också gärnaTILL  en nypa mejram i rökelsen – en “snuttefilt” för tuffa tider.

Med ljus och kärlek från Laura