Ännu mer magi…

Livsstil, magi, Måne , , ,

När livet är lite småtråkigt, eller när det stormar fram i full fart också – då är det tid för magi. Ljusmagi, örtmagi, kristallmagi – i en blandning av det finns mina favoritritualer. Ibland med lite dragning åt det mörka. Har läst mycket om svart magi och även gått på ett par kurser [i ett annat land], men det är ingenting för mig.

Jag tror på attraktionslagen, på positivt tänkande och på tankens kraft. Jag kan inte föreställa mig att gå och tänka på negativa ritualer – för mig är det samma sak som att dra till sig “elakheterna” och det vill vi ju inte. Jag har läst om medium, som genom negativ magi motverkar våld exempelvis, men det verkar svårt med skyddet, så som sagt inget för mig. Sök på nätet om det verkar intressant. Dessutom tror jag fast på Karma, att elakheter brukar straffa sig självt, även om det kan tyckas att det dröjer lite för lång tid ibland.

Svart magi är ju att besvärja onda andeväsen att genom trolldom göra onda gärningar – dessa skapar negativa energier som slår tillbaka tre gånger om, så hellre använda vit magi även i svarta stunder. Magin kräver att vi inte skadar någon, utan istället använder positiva formler för att skicka tillbaka det negativa dit det kommer ifrån, utan att lägga till otrevliga energier. Elakheter möter man mycket kraftfullt med vänlighet. Tänker på melodin “Killing you softly.”

Har du frågor om magi får du gärna fråga mig när vi pratar. Man säger ju att man måste tro fast på magin, för att den ska verka. Om man inte riktigt vill eller kan tro, så kan man faktiskt “lura” sig själv till det. Självsuggestion skulle jag kalla det. Ungefär som när du ler åt dig själv i spegeln på morgonen och säger “Du är snygg.” Efter ett tag så tror du på det! Det finns många fler exempel…….

Det finns mycket att tänka på när man utövar magi. Bara en sån liten sak som att inte blåsa ut ljusen när du önskat något du vill ska komma till dig – rikedom? Då kan du helt enkelt blåsa bort din önskan. Annat är det om du vill bli av med något – dåliga vanor, skulder – då får du blåsa kraftigt, tänk dig samtidigt hur det oönskade blåser bort.

Mitt altare är alltid välfyllt. Vem vet vilka idéer man kan få – jag eller min kund. Då gäller det att vara rustad. Levande ljus i magiska färger, kristaller för och mot allt, likaså smudgesticks och rökelse som täcker de flesta behov och önskningar. Pendel förstås och en påse med runor. Olika sorters kortlekar, speglar och min högt älskade kristallkula. Också min egen handskrivna skuggornas bok finns på plats, grönt bläck på handgjort papper. Ifall jag behöver något ovanligt spell eller helt enkelt tips på bästa ritualen.

Med ljus, värme och kärlek i vinterns kyla, från Laura