Adventstider

advent, andligt, drömmar, Livsstil, själen , , ,

Redan 2 advent i morgon och tid att tända ljus nummer 2. Plus tid för min tradition med ljusstöpning sedan många år tillbaka – det är så stökigt och bökigt att man inte kan sätta igång helt impulsivt. Det kräver både tid och plats och de rätta tillbehören.

Till långa ljus, höga kastruller, minst lika djupa som ljusen. Ljusmassa och bivax smälts i vattenbad. När ljusmassan smälter binder jag fast vekar på grillpinnar av trä. Grillpinnarna hängs på en träram. Fatet med smält ljusmassa silas sen ner i dopp-kastrullen och grillpinnarna med 3 vekar på varje doppas i tur och ordning.. Vekarna sträcks så ljusen blir raka och jag doppar……om och om igen tills ljusen har önskad tjocklek. Jobbigt, kladdigt, men roligt. Dessutom sägs det att om ljuset stöpts egenhändigt, då¨är dess magiska förmåga bättre. Känns mysigt och magiskt.

tt

Det känns som om tiden går rasande fort. Dagen “jul” kommer obönhörligt allt närmare och fortfarande mycket att göra.. Idag kom också nymånen med sina ritualer för nystart emellan. Så är det passande nog lördag – Saturnus dag, som gjord för att rensa ut dåliga energier före nystarten. Och städa lite, namnet lördagen kommer från lögardagen – löga – bada, tvätta.

Julbak naturligtvis – så hela huset doftar. av kanel och vanilj, dofter som är riktigt “juliga”. Saffran, kryddnejlikor och apelsin hör också julen till, men doftar inte så starkt. Saffran känns lite extra magiskt såhär på vintern. Den styrs av solen och tillhör elementet eld. Står för kärlek, passion, styrka, healing och lycka. Stärker magi och ökar psykiska krafter. Bra att använda i rökelseblandningar. Jag brukar särskilt använda saffran i rökelsen vid vintersolståndet. I åt den 21 december klockan 16.69 – solens återkomst!

Så är det alltid det där med julgåvorna. Jag försöker alltid att tänka ut julklappar med lite personlig magi. Kristaller som passar med personens stjärntecken, en tarotkortlek med favorittema, rökelse med behållare, vackra ljus tillsammans med örtolja för magiska ritualer eller det mest magiska för mig – choklad.

En kär tradition är också att ge bort hembakat i julklapp. Till exempel 7 sorters kakor tillsammans med nymalet kaffe, smaksatt med choklad. Vad annars! Skänker jag blommor blir det en planta med speciell betydelse inom Feng Shui.

Fina adventstider, med ljus och kärlek, önskar Laura