Lite mer om advent

Uncategorized , , ,

Jag blev inte riktigt färdig med allt om advent så här kommer det lite mer.. Ingen snö än, men ordentlig frost. Termometern var nere på -9 i natt. Kallaste natten än så länge. Advent betyder ankomst och är en kristen högtid, som börjar den fjärde söndagen innan jul. Från början var det tänkt att de här fyra veckorna skulle vara en fastetid innan julen, men det glömdes snart bort. Nu använder vi advent som en nedräkning till julafton. För de flesta barn är det väntas tider. Väntan på jultomten, eller i alla fall på julklapparna.

Det känns som det skulle bli en väldigt lugn första advent i år, så jag har laddat med böcker. Här på linjen kommer jag att vara inloggad nästan hela dagen på söndag. Man säger att det handlar om kärleken till människorna att jobba medialt. [Har hört det av Benny Rosenqvist] Och just månaden före jul är det många som hör av sig. Så har jag, på grund av några följares önskan, ändrat och sänder healing på distans varje dag, till de som ringt under dagen. Som vanligt mellan 19.00 – 19.30.

Naturligtvis står det tända ljus lite överallt i huset. “Hundsäkrade” till och med, ifall det skulle gå lite vilt till hemma. Eftersom jag älskar ljus och ljusmagi har jag “laddat upp” ordentligt. Aromlampor står också utplacerade och sprider väldoft. Och naturligtvis rökelse, som börjar “rena ut” det gamla året. Jag är så förväntningsfull inför 2021 och tänker utnyttja varje dag inför det nya året för att göra positiva ritualer. På måndag 30 november har vi ju också fullmånen. Rätt tidpunkt att lämna allt oönskat bakom sig.

Hjärtliga adventshälsningar från LAURA. Sköt om er.